Petrodollar terus lemah,menuju kehancurannya…Ambang WW3…?

Petrodollar adalah pemaksaan secara halus keatas Arab Saudi negara pengeluar minyak yg wajib menerima sampah yg dikeluarakan hanya dengan kos serendah 4.9 sen(not 1 & 2) hingga ke 12.3 sen(not 100) dollar utk minyak.Arab Saudi hanya terima matawang US dollar shja dalam pertukaran utk minyak.Inilah hasil yg dicapai dalam perjanjian sulit diantara kerajaan Amerika dan kerajaan Arab Saudi pada 1973 dhlu.Utk dapatkan persetujuan Saudi dgn plan ini ia tidak semudah diatas kertas.Amerika perlu kemukakan manfaat yg akan diterima Saudi bila setuju minyak mereka dijual dalam 1 matawang shja iaitu US dollar.Jarum yg dimasukkan Amerika bagi mendapatkan persetujuan Saudi dalam hal ini ialah,yg pertama Amerika akan beri sokongan ketenteraan dalam menjaga telaga minyak Saudi.Yg keduanya Amerika tawarkan senjata dari senjata ringan hingga ke senjata berat.Dan yg ketiga Amerika menjamin Saudi tidak akan diganggu gugat oleh Israel.Israel selepas menang dalam Yom Kippur ia dianggap pelesit yg menakutkan di timur tengah.

Ini 3 keistimewaan ditawar Amerika kpd Saudi dan tak silap 1974 rasmi negara2 yg mahukan minyak Saudi perlu tukar matawang mereka kpd US dollar terlebih dahulu.Bila negara pengeluar minyak lain melihat keistimewaan diperoleh Saudi,mereka pun nak juga keistimewaan ini dan 1 bonus buat Amerika dalam meningkatkan permintaan global utk US dollar mereka.Tahun yg sama semua negara OPEC hanya menjual minyak dalam matawang US dollar.Dalam hal ini OPEC hanya terima faedah sokongan ketenteraan dari Amerika sebaliknya Amerika dapat 3 faedah dalam 1.Berjaya olah persetujuan OPEC US dollar utk minyak,wang yg diterima OPEC dalam jualan minyak ini masuk semula ke Amerika dan negara2 OPEC ini diberi sijil ASB beserta faedah dan yg ketiga dari kemasukan wang OPEC ini bank dunia guna beri pula loan kpg negara2 membangun dengan bunga yg tinggi dari wang OPEC ini.

Selama hampir 44 tahun Amerika menguasai ekonomi dunia dgn mengeksploitasikan minyak utk US dollar,kini pencabar baru dari Asia telah muncul utk melenyapkan segala kegemilangan US dollar.Sekarang ni baru sy tahu apa fungsi Israel ni.Amerika ialah padukun dan Israel adalah pelesit peliharaan yg digunakan bagi menakut2kan negara2 di timur tengah.Bila negara2 ini ketakutan sudah pasti padukunlah jadi rujukan negara2 ini meminta perlindungan.Maka penuhlah kantung padukun dgn wang upah yg dikenakan bagi membaca jampi serapah agar pelesit ini tidak mengganggu ketenteraman awam.44 tahun Amerika jadi padukun dunia dan hidup serba mewah kerana khidmatnya sentiasa diperlukan.Tapi kini sudah ada 1 padukun yg cuba menutup periuk nasi Amerika dgn kepandaian dan tawaran yg lebih istimewa.Sebelum ini pernah juga ada padukun yg cuba jadi saingan Amerika tapi mudah shja Amerika menyingkirkan saingannya.Apakah 2018 malapetaka besar buat Amerika?Sama2 kita tunggu dan lihat kesudahan crita seram paling seram dekad ini yg akan masuk panggung sebelum 2018 berakhir.

Skrg ni trillion dollar yg ada dlm money circulation diserata dunia akan jd sampah jk Amerika tdk berbuat sstu.Amerika cuma ada 2 pilihan bg menyelamatkan US dollar mrka iaitu yg pertama sekat China dr meneruskan misi petro yuan tk kira dgn apa cara pun samada perang atau jalan diplomasi.Pilihan yg kedua pula,Amerika kena tunggu di Sungai Eufrat dan BIN kan emas yg muncul nanti atas nama Amerika.

 

Rizab emas negara kt spt info dibg BNM,ada 38 tan.Nilai dlm RM emas 38 tan ni klu dihitung dgn harga emas semasa ialah Rm6.5 billion.Sdgkan kt punya money circulation mencecah trillion ringgit.Klu kt mngguna pakai konsep emas dan perak sbg matawang,bekalan wang yg perlu ada dlm negara ni samada cash circulation atau money circulation,msti tepat dgn jumlah emas yg kt ada.Cash circulation dgn money circulation ni pun ramai org tk fhm.Klu org biasa yg tk fhm tu biasa lh tp klu seorg yg pernah menjadi perdana menteri pun tk blh beza 2 perkara ni..hah melingkup negara dibuatnya.

Islam syorkan penggunaan emas dan perak atau DnD sbg matawang bknlah hnya krna DnD ni item beharga semata2,tp bg mengawal sesebuah negara itu berbelanja melebihi dr kemampuan.Cuba bayangkan money circulation dlm negara ni cuma RM 6.5 billion shja.Nilai tanah dlm negara tersebut akan jd puluhan dirham shja.Ttp hasutan iblis cukupkah berbelanja mengikut kemampuan yg ada maka wang kertas diperkenalkan.Dgn wang kertas sesapa sj dlm negara tersebut blh berbelanja melebihi dr kemampuan.

Berblk semula crita 38 tan td.Sepatutnya wang yg ada dlm pasaran msti RM 6.5 billion shja.Ttp dlm Malaysia ni mencecah trillion.Yg disandar dgn emas kt cuma RM 6.5 billion ni shja yg selbh tu nilainya diberi oleh US dollar.Ringkasnya bgni,matawang kt disandar pd US dollar dan US dollar pula disandar pd minyak.Sblm Nixon cabul perjanjian ni US dollar disandar pd emas.Bkn matawang kt shja tp semua skli termasuklah Indonesia,Singapura,Brunei,Thailand,Arab Saudi dan semua 90% negara2 dlm dunia ni nilai matawang ini diberi oleh US dollar.

Seandainya US dollar collapse,maka wang2 yg disandar pd US dollar ini jg akan menjadi sampah.Negara itu akan muflis.Yg selamat cuma RM 6.5 billion shja yg disokong oleh nilai emas.Tp klu ambil kira dgn jumlah hutang negara,RM 6.5 billion ni jg akan turut hangus.Diserahkan semua aset milikan negara itu kpd pemiutang pun msh tk cukup nak melangsaikan semua hutang.Jd apakah jalan penyelesaian utk mslh ini?Si pemiutang tk pandang sbnrnya jumlah hutang negara tersebut.Ia bkn akan terjadi pd Malaysia shja ttp semua 90% negara didunia ni yg menyandar matawang mrka pd US dollar.Suka atau tdk negara tersebut wajib trma Tuan Punahsihat 25%.Tuan punahsihat ni yg akan jalankan urusan tadbir negara.Negara2 lain jg diperlakukan bgni.Bila urusan pentadbiran dipegang oleh Tuan Punahsihat,maka barulah dimasukkan sgla kehendak pemiutang.Ini yg dipanggil New World Order.

Amerika dijebak dlm perang vietnam supaya Amerika akan buat hutang besar.Bila negara2 lain yg curiga dgn kemampuan kewangan Amerika,mrka akan ambil semula emas2 yg diletakkan di bank Amerika.Sblm ini terjadi Amerika memutuskan ikatan usd dgn emas dan mengikat usd dgn minyak.Semua negara yg perlu minyak Arab kena terlbh dhlu tukar matawang mrka kpd usd di pasaran tukaran asing.Di pasar ini penukaran matawang terhad.Ia tk mampu berurusan dgn pertukaran dlm saiz yg sgt besar?Maka negara2 yg tdk punya sumber asli yg bnyk spt Jepun contohnya,kena berdagang dgn Amerika utk dptkan lbh usd sehngga menjadikan usd ini matawang global yg perlu dimiliki semua negara yg memerlukan minyak.Setiap kejadian ini dirancang dgn teliti dan ada rahsia diseblknya.Ia bkn terjadi secara kebetulan.Selama hmpr lbh 40 thn dibiarkan usd mendominasi urusan dlm dagangan dunia…tiba2 China muncul dan menghancurkan dominasi usd.Adakah ini semua tanpa perancangan rapi dan tanpa agenda sulit dikemudian hari?

Majoriti yg ikuti topik atau pun yg diluar sana yakin dan percaya China bakal menjadi kuasa besar dunia bg menggantikan Amerika.Maybe sy sorg aje kot yg tk percaya China akan jd kuasa besar dunia gantikan Amerika.Alasan sy tk percaya China akan gantikan Amerika mudah aje,Paus Roman Peter II tu dh memilih Jerusalem bkn Beijing.

Kirenya bile Us dollar collapse, segala reserve penghutang dr 90% negara akan terpakse bayar…no 1 emas pasti akan dirembat dahulu..kemudian aset2 hartanah yg lain?kalau semua bayar balik hutangnya..sy rase mcm boleh pulih…emas2 rampasan depa pon ade byk bukan siket2..drp statistik reserve gold yg ade mcm boleh ditipu kalau nk dibandingkan dgn gambar jongkong2 emas yg ratu Elizabethyuiop tengok..wallahuallam.

Jika benar..kematian petrodollar ni dah dirancang bagi menggerakkan tokey utk collect semula hutang2 meraka..time dah collect tu 90% negara2 tersebut dlm keadaan tertekan dan lemah…betol ke tuan?

Kalau ikut prosedur bankrap bgtulah caranya sgla aset milik penghutang akan diambil melalui 1 perintah mahkamah bg membayar pemiutang.Ttp dlm hal ni,pd sy bkn hutang ni yg jd keutamaan pemiutang.Sbg contoh Malaysia debt Rm 685 billion.Rizab Malaysia Rm +400 billion.Bila pdtrodollar collapse,hutang dan kerugian Malaysia akan menjadi Rm +1 trillion.Sy percaya pemiutang tk berhasrat mau Malaysia kontra dgn aset2 yg dimiliki seblknya pemiutang bg 1 option pd penghutang.Semua total hutang ni akan lupus dgn syarat Malaysia terima tawaran pemiutang utk letakkan seorg residen di Malaysia ini.Rothschild,Rockfeller dan 11 lg bloodlines tu kaya bkn sbb mrka berbakat dlm perniagaan,ttp mrka dikayakan.Mcm disebut bishop besar Vatican,Rothschild dipilih utk menjayakan sepotong ayat didlm Al-Baqarah.Jd dia dipilih menjadi kaya oleh 1 lg pihak di blkg tabir yg kt tk prnh ambil tau.Pihak ni bila2 masa blh merampas kekayaan Rothschild Rockfeller dll jk mrka mau.13 bloodlines ni hnya alat perantaraan berurusan dgn manusia sejagat.Mmg betul petrodollar dirancang kehancurannya bg melemahkan 90% negara di dunia ni dgn hutang utk 1 tujuan tersirat.Jk China benar2 mau membantu melepaskan dunia dr cengkaman dominasi US dollar,knpa tdk dia menghampiri negara2 yg menyandar matawang mrka pd US dollar melepaskannya secara perlahan2.

Sebagai contoh kt lihat England.Mrka bebankan England dgn hutang,bila tk mampu bayar,mrka tk ambil aset seblknya mrka letakkan seseorg yg menentukan dasar pentadbiran negara tsrsebut.

 

Kredit : Haniz Zerstoren

 

 

 

Please follow and like us:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Tagged with: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*